De Handbike Battle

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Deelgenomen kan worden als lid van een team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer. Jaarlijks zijn er ook een aantal buitenlandse deelnemers.

Het strijdtoneel van de Battle is de klim naar de Kaunertaler gletsjer in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km, met 867 meter hoogteverschil en met soms wel 12% aan stijgingspercentages. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar. Voor velen is de Battle een levenservaring die niet snel vergeten wordt.

Voor veel handbikers is de aanloop naar de Battle het begin van hun handbike carrière. Veelal beginnen ze als deelnemer van het Battle team van het revalidatie centrum waar ze hebben gerevalideerd of op een andere manier aan verbonden zijn. Dit geldt ook voor veel leden van Adelante on Wheels.

Adelante on Wheels traint vanaf oktober regelmatig samen met het Battle team van Adelante. Veel rijders van onze vereniging nemen als individuele rijders ieder jaar deel Battle.

Lid worden van onze handbikevereniging?

Meld je hier aan bij handbike vereniging Adelante on Wheels